Circulaire bedrijfskleding – uw bedrijfskleding recyclen!

Home > Circulaire bedrijfskleding

Driehonderd jaar geleden was de textielindustrie de pionier in de technologie die de industriële revolutie leidde. De Spinning Jenny en de Jacquard waren de instrumenten voor massaproductie, automatisering en efficiëntie.

Vandaag de dag is de textielindustrie vast komen te zitten in een verouderd systeem met onaanvaardbare ecologische en sociale gevolgen. Voor de textielindustrie is de tijd nu gekomen om opnieuw te pionieren, vooruitgang te boeken en de manier waarop wij zaken doen opnieuw vorm te gaan geven.
De circulaire economie is de weg vooruit. Als afval kan worden omgezet naar grondstoffen, leven we in overvloed. Als u deel wilt nemen aan deze transformatie, willen wij met u de krachten bundelen.

Het is nu tijd om de transitie naar een circulaire economie te realiseren, want grondstoffen (zoals water voor katoen en olie voor polyester) worden steeds moeilijker te verkrijgen en brengen een enorme milieulast met zich mee.
Om deze reden is het noodzakelijk om de grondstoffen zo lang mogelijk in de keten te laten houden, zodat de materialen hun waarde behouden en er geen nieuwe bronnen aangeboord hoeven te worden.


De grondstoffen worden na gebruik bij u opgehaald. REFLEX plaatst bij u een inzamelmiddel, als deze vol zijn meldt u dit via info@reflexbedrijfskleding.nl. Wij zullen dan ervoor zorgen dat de producten snel bij u worden opgehaald.
Uw gebruikte werkkleding en beschermingsmiddelen worden na het ophalen verwerkt naar andere producten. Op basis van de samenstelling van de producten, wordt er een keuze gemaakt over de routing die het product moet gaan volgen na gebruik. De producten die van uw ingeleverde bedrijfskleding gemaakt kunnen worden staan hieronder weergegeven. Er wordt altijd gekozen voor de meest hoogwaardige recyclingoptie, dus van kleding maken we het liefst weer nieuwe kleding, tenzij dit technisch gezien niet mogelijk is. Er zal dan een alternatieve recyclingmethode worden gekozen. Nadat wij van u een opdracht krijgen om producten op te halen en te verwerken naar nieuwe materialen, worden de producten door ons geïdentificeerd, verder gesorteerd (om vermenging van materiaalstromen te voorkomen) en gerecycled.

  • Huidige polyester kleding (toepassing na gebruik: nieuwe werkkleding of Cliff producten (composieten van textiel en plastic))
  • Conventionele kleding (niet-circulaire kleding, zoals kleding van blends, toepassing na gebruik: Cliff producten)
  • Zachte plastics (toepassing: voor gebruik in Cliff)
  • Harde plastics, zoals brillen, helmen en overige persoonlijke beschermingsmiddelen (toepassing: nieuwe kunststofproducten).

Cliff is het circulaire antwoord op de enorme hoeveelheden afval dat de lineaire economie genereert.
Met Cliff wordt gebruikt textiel gerecycled van conventionele materialen naar nieuwe circulaire producten. Cliff is een innovatief, volledig recyclebaar composiet.


Cliff vervangt nieuwe, natuurlijke vezels zoals hout met post-consumer kledingvezels. Materialen die gewoonlijk verbrand worden kunnen nu worden gebruikt als grondstoffen. Het elimineert ook de behoefte aan nieuwe grondstoffen voor kunststoffen, zoals olie. Het afval van natuurlijke materialen (zoals katoen en wol), die niet recycleerbaar is naar nieuwe kledingstukken door verlies in kwaliteit, wordt gebruikt voor Cliff, met de toevoeging van gebruikt plastic.
De lijst van circulaire Cliff producten die kunnen worden gemaakt van deze composiet is uitgebreid. Het omvat onder andere de volgende producten:

oeverbescherming
meubilair
kantoorartikelen
trays
picknicktafels
pallets
planken
palen

Uiteraard zorgt REFLEX naast een maatschappelijk verantwoordelijke manier voor het recyclen van uw gebruikte bedrijfskleding, ook voor een discrete en vertrouwelijke manier van het vernietigen van uw bedrijfslogo’s welke op de kleding zit. Hierdoor wordt eventueel misbruik van de bedrijfskleding voorkomen.

Wilt u zich ook onderscheiden in deze nieuwe circulaire economische ontwikkeling? Streeft u ook naar een verantwoord MVO beleid waarmee u bovenal zorgt voor een betere wereld, maar ook een stap voor bent ten opzichte van uw concurrentie? Dit is uw kans. Neem geheel vrijblijvend op met onze bedrijfskleding recycling-specialist Frank Twilhaar en laat u verrassen door de mogelijkheden!

frank@reflexbedrijfskleding.nl
0548-763402

Nieuwsbrief
Copyright 2017 | REFLEX Nijverdal | Ontwerp: Smaak reclame | Realisatie: WebTwist websolutions